Cele 10 porunci cu citate din biblie

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (5 votes cast)

38301 10porunci Cele 10 porunci cu citate din biblie

1.Sa nu ai alti Dumnezei afara de Mine.
Nimeni nu poate sluji la doi stapani. Caci sau va ura pe unul si va iubi pe celalalt; sau va tine la unul, si va nesocoti pe celalalt. Nu puteti sluji lui Dumnezeu si lui Mamona.

2.Sa nu-ti faci chip cioplit, nici vreo infatisare a lucrurilor care sunt sus in ceruri, sau jos pe pamant, sau in apele mai de jos de cat pamantul.Sa nu te inchini inaintea lor, si sa nu le slujesti.
Caci Eu, Domnul, Dumnezeul tau, sunt un Dumnezeu gelos, care pedepsesc nelegiuirea parintilor in copii pana la al treilea si la al patrulea neam al celor ce Ma urasc, si Ma indur pana la al miilea neam de cei ce Ma iubesc si pazesc poruncile Mele.

3.Sa nu iei in desert Numele Domnului, Dumnezeului tau; caci Domnul nu va lasa nepedepsit pe cel ce va lua in desert Numele Lui.

4.Adu-ti aminte de ziua de odihna, ca s-o sfintesti.Sa lucrezi sase zile, si sa-ti faci lucrul tau.Dar ziua a saptea este ziua de odihna inchinata Domnului, Dumnezeului tau: sa nu faci nici o lucrare in ea, nici tu, nici fiul tau, nici fiica ta, nici robul tau, nici roaba ta, nici vita ta, nici strainul care este in casa ta.Caci in sase zile a facut Domnul cerurile, pamantul si marea, si tot ce este in ele, iar in ziua a saptea S-a odihnit:de aceea a binecuvantat Domnul ziua de odihna si a sfintit -o

5.Cinsteste pe tatal tau si pe mama ta, pentru ca sa ti se lungeasca zilele in tara, pe care ti -o da Domnul, Dumnezeul tau.Copii, ascultati in Domnul de parintii vostri, caci este drept."Sa cinstesti pe tatal tau si pe mama ta" – este cea dintai porunca insotita de o fagaduinta – "ca sa fii fericit, si sa traiesti multa vreme pe pamant."

6.Sa nu ucizi.Oricine uraste pe fratele sau, este un ucigas; si stiti ca nici un ucigas n-are viata vesnica ramanand in el.

7.Sa nu preacurvesti.Dar Eu va spun ca ori si cine se uita la o femeie, ca s-o pofteasca, a si preacurvit cu ea in inima lui.

8.Sa nu furi.Cine fura, sa nu mai fure; ci mai de graba sa lucreze cu mainile lui la ceva bun, ca sa aiba ce sa dea celui lipsit.

9.Sa nu marturisesti stramb impotriva aproapelui tau."Iata ce trebuie sa faceti: Fiecare sa spuna aproapelui sau adevarul; judecati in portile voastre dupa adevar si in vederea pacii; niciunul sa nu gandeasca in inima lui rau impotriva aproapelui sau, si nici sa nu iubiti juramantul stramb!
Caci toate lucrurile acestea Eu le urasc," zice Domnul

10.Sa nu poftesti casa aproapelui tau; sa nu poftesti nevasta aproapelui tau, nici robul lui, nici roaba lui, nici boul lui, nici magarul lui, nici vreun alt lucru, care este al aproapelui tau.Si lumea si pofta ei trece; dar cine face voia lui Dumnezeu, ramane in veac.

Sa nu adaugati nimic la cele ce va poruncesc eu, si sa nu scadeti nimic din ele; ci sa paziti poruncile Domnului, Dumnezeului vostru, asa cum vi le dau eu.

Cele 10 porunci cu citate din biblie, 4.0 out of 5 based on 5 ratings
inele de logodna
Google-Translate-Romanian to En Google-Translate-Romanian to French Google-Translate-Romanian to German Google-Translate-Romanian to Italian Google-Translate-Romanian to Spanish Google-Translate-Romanian to PT
Powered by

Autor: ana-maria lazar


Pentru probleme tehnice folositi pagina de

67 Comentarii la articolul Cele 10 porunci cu citate din biblie

 1. mihail says:

  [=d>]

 2. andreea says:

  sunt bune poruncile dar ar fii bune sa se si rescpecte [=d>] [[-O< ] [:x] [:*] [:((] [;))] [>:p] [;;)] [:g>] [8->] [8->] [x-(] [<:-p] [:-&] [(:|]

 3. andra says:

  sunt bune poruncile dar sa se si respecte
  [=d>] [:x] [[-O<]

 4. rihard says:

  Ascultai la mine ce va spun:- nu radeti, Dumnezeu exista si pe mine m-a ajutat foarte mult, acum am nevoie de el si sunt sigur ca o sa ma ajute si acum, Nu cred ca a-ti vrea sa cunoasteti suferinta celor neascultatori de Dumnezeu. Dumnezeu Tatal este iubitor si ne iubeste. Va rog ascultati sfaturile lui si El se va bucura si va va ajuta! O spun din experienta, iubiti-l pe Dumnezeu. Amin

 5. barbu says:

  da,este foarte bine sa respecti cele 10 porunci, atit pentru sufletul tau cit si pentru cei din jur [:-?]

 6. ionut says:

  Iarta-ma Doamne…

 7. ionut says:

  Iarta-ma Doamne…

 8. miky says:

  Bunul Dumnezeu sa te ierte,mai lol.. [>:)]daca lumea ar fi mai buna,cu mai multa credinta,cu siguranta ne-ar fi mai bine..Dzeu sa ne ierte!!

 9. tudorache cristian says:

  legile sunt in noi dar trebe sa le descoperim ca sa avem putere sa le respectam dumnezeu ne iubeste sa nu uitam sa cerem iertare ca suntem foarte slabi in fata lui dumnezeu doamne iartane pe toti

 10. Andrei Catalin Cofaru says:

  Dragi Oameni! Vreau sa stiti Ca Dzeu e mort. Defapt nu a fost, nu este si nu va fii dekt o dorinta psihotica a omului de a avea o entitate superioara lui. Treziti-va si puneti-va urmatoarele intrebari:
  1. Have u found Jesus??!!
  2. Cititi cu atentie "cica" porunca nr 2 si mergeti la biserica ce pupati toate icoanele si hainele preotilor pedofili, hoti, maniaci sexuali, violatori si cu barba.

  P.S. NU SUNT SATANIST (pentru ca nu cred ca exist rau la ceva bun in cazul de fata) [>:)] si TREZITI-VA!!!!

 11. ramurel says:

  Primele 4 nu le comentez, a cincea depinde de performantele parintilor, deci nu e neconditionata, 8 si 10 parca sunt acelasi lucru, daca nu, atunci 10 este baza progresului economic , 9 n-o pricep, adica pot minti in legatura cu unul care nu-mi e apropiat, asa ca au ramas 6, 7 si 8,… 7 e cam vaga, asa ca au ramas doua, care sunt in Codul Penal, asa ca daca e vreu motiv de incoerentza in logica mea, trimiteti-mi mail la metalpower2006@yahoo.com

 12. marius says:

  eu am de invatat la religie cele 10 porunci ale lui dumnezeu sunt elev bun am luat de la 1 la 4 premiul inatai si mise pare cam greu [:-w]

 13. marius says:

  eu sunt clasa a 5 si am primit de joia trecuta si uite cum a trecut timpul si am de invatat am avut time joia trecuta pana la joia asta repede a mai trecut

 14. lory says:

  le am de invatat [:(] dar am sa le invat :-) ) [:((]

 15. lory says:

  promit k am sa le invat [:d] [:*] [:)]

 16. lory says:

  le am de invatat [:(] dar am sa le invat :-) ) [:((]

 17. marius says:

  firar el de invatat azi intru la 12 si nu stiu nimci

 18. marius says:

  hai ca invat incet cu incet stiu deja 2 nuie mare lucru [:p] [[-O<]

 19. marius says:

  hai ca stiu 5 le invat imediat [[-O<]

 20. marius says:

  hai ca stiu 6 mai am 4 [<:-p]

 21. marius says:

  hai ca stiu 6 mai am 4 [<:-p]

 22. marius says:

  hai ca stiu 7 mai am 3 [:))]

 23. marius says:

  hai ca stiu 7 mai am 3 [:))]

 24. marius says:

  gata am trecut cu bn de ora de religi ms ca a exzistat saitu ca eram mort

 25. papagalu says:

  stiam 0

 26. papagalu says:

  bah andrei catalin cofaru atunci cine a facut pe adam si eva oricum esti satanist se vede [=d>] [=d>] lasa te ma opss am uitat de tema la chimie ma omoara profa

 27. marius says:

  iar le am de repetat regigia e foarte grea cand mergi la socala
  [<:-p] dar sunt bucuros pote iau 10 [<:-p]

 28. marius says:

  iar le am de repetat regigia e foarte grea cand mergi la socala
  [<:-p] dar sunt bucuros pote iau 10 [<:-p]

 29. gheorghe says:

  atat de usor este sa respectam poruncile ….si totusi nu le respectam,este exact ca un doctor care iti zice daca te doare capul ia un algocalmin si iti trece,si chiar iti trece,asa si D-zeu spune clar daca vrei sa fii fericit indepliniste niste porunci,care mi se par foarte usorare….si totusi noi…tot trecem peste ele….NE MERITAM SOARTA!

 30. liviu27 says:

  le am de invatat la religie ca ne da test ,dar… [;)] [:->]

 31. ionusca_99 says:

  [:x]

 32. drushck says:

  ar trebuii sa mai asc s noi d aceste porunci [>:p] [:-w] [>:d<] [>:d<] [>:d<] [>:d<] [>:d<] [O:-)] [O:-)]

 33. Semescu Carol says:

  Sa te inchini la Dumnezeu si sa te rogi pt familia ta [[-O<] [[-O<]

 34. lavi says:

  [=d>] [=((] le stiu pe toate pruncile ! frumos site!!!! [=d>]

 35. ungureanu says:

  destul de tare dar putin cam plictisitor [;)]

 36. eu says:

  dcc puneti reclame din astea obscene pe site cu cele 10 porunci?!

 37. andrei says:

  [>:d<] [8->] [:g>] [=((] [:*] [:x] [>:d<] [:)] [:(] [:((] [;)] [:))] [:p] [:-w] [8->] [:g>] [=((] [;;)] [>:p] [=;] [;))] [O:-)] [\:d/] [=d>] [:-/] [x-(] [:-?] [<:-p] [8-|] [8-|] [/:)] [:-&] [=p~] [#-o] [b-)] [i-)] [(:|] [:-s] [:-o] [:-<] [:|] [:->] [:-$] [>:)] [[-O<] [:-??] [:-g]

 38. dragoiu says:

  [:*] [>:d<] [O:-)] [O:-)] aceste porunci sunt cele spuse de domnul si nimeni sa nu le incalce.pocaitiva si veti fi iertati.:-*

 39. alexa says:

  [O:-)] vreau sa le respect [O:-)]

 40. nicolae denis says:

  foarte frumos acest site,cred ca ar trebui cu totii sa respectam cuvantul lui Dunezeu. [O:-)] [:x]

 41. andreea says:

  da imi place fffffffffffffff mooolt

 42. Bigbang5351 says:

  As vrea sa le respect pe toate cele 10 :) ;)

 43. Bebeto says:

  Doar cu prima porunca nu sunt de acord,pentru ca nu cred cu adevarat ca Dumnezeu exista.Stiinta va demonstra in curand si asta!

 44. mariana says:

  da,este atat de inportante aceste 10 porunci ca daca leam intelege si leam respecta, viata ar fi alfel.cu toate ca suntem constienti ca lucrarea din viata asta o facem pentru cealalta viata adica (dupa moarte)

 45. lucia vaju says:

  ce sa zic…Dumnezeu ar merita mai mult din partea noastra la bunatatea lui si dragostea fata de noi la kat suntem de pakatosi si care credem mai degraba in orice tonterie de carte sau stiinta cum a zis Bebeto decat din Biblie ,,Stiinta va demonstra in curand si asta!”du-te si citeste mai intai biblia si pe urma vorbeste de stiinta si de cuvantul lui Dumnezeu

 46. maria says:

  [>:d<] [>:d<] [>:d<] [>:d<] [O:-)] [:*] [:x] [:x] [:x] [:x] [:x]

 47. ATEU says:

  In primul rand nu exista nici o dovada ca dumezeu exista si nici nu va fi asa ca bucurativa de viata pe care o aveti ca nu veti mai avea alta.

 48. danutz says:

  Este adevarat ce spui dar…:cel ce va strica una din aceste porunci foarte mici si astfel va invata pe oameni,foarte mic se va chema in imparatia cerurilor:dimpotriva, cel ce le va face si astfel le va invata,acela mare se va chema in imparatia cerurilor.

 49. Alexandra says:

  Buna tuturor
  Poruncile Domnului nu suntt grele de loc.Cu toate acestea va zic ca le-am incalcat in nenumarate ori ,motive foarte multe ….Dar va mai zic ca cu cat se aude sau se recitesc poruncile cel putin parerea mea te lumineaza si catusi de putin te stradui sa le implinesti.Doar ca sunt zile rele si bune in care nu-ti mai e gand la ele asa ca le dai uitari si repeti din nou in greseli .Mie una imi pare foarte,foarte rau pt.ca am imediat 23 de ani si ca nu am analizat in amanuntit Biblia .Dar de cateva zile ma framanta lucrul acesta sa intru in amanuntit pentru a cunoaste mai multe si pentru a implini poruncile Domnului pentru binele meu .ASI AVEA NEVOIE DACA SE PAOTE OFERI CINEVA DE AICI DE MULTE SFATURI LA INTREBARILE PE CARE LE AM .SI NU STIU CUI SA MA ADRESEZ .IERI MA GANDEAM CA DACA INTALNESC UN PREOT ORTODOX SAI RAPESC 5 MUNUTE SI SAI PUN ANUMITE INTREBARI .Va doresc o zi cat mai placuta …numai bine.

 50. Alexandra says:

  Imi pare rau ca :Am trimis un mess .si nu apare nicaieri.

 51. valentina says:

  [:x] [:x] [:x] frumoasa m-au intarit

 52. vladut says:

  [O:-)] [O:-)] [O:-)] [O:-)] [O:-)] [O:-)] [O:-)] [O:-)] [O:-)] [O:-)] [O:-)] [O:-)] [O:-)] [O:-)] [O:-)] [O:-)] [O:-)] [O:-)] [O:-)] [O:-)] [O:-)] [O:-)] [O:-)] [O:-)] [O:-)] [O:-)] [O:-)] [O:-)] [O:-)] [O:-)] [O:-)] [O:-)] [O:-)]

 53. anonim444 says:

  foarte adevarat este ptr cei pacatosi si ptr toti oamenii dupa acest glob pamantesc. [[-O<] [[-O<] [[-O<] [[-O<] [[-O<] [[-O<] [[-O<] [[-O<] [[-O<] [[-O<] [[-O<] [[-O<] [[-O<] [[-O<] [[-O<] [[-O<] [[-O<] [[-O<] [[-O<] [[-O<] [:x] [:x] [:x] [:x] [:x] [:x] [:x] [:x] [:x] [:x] [:x] [:x] [:x] [:x] [:x] [:x] [:x] [:x] [:x] [:)] [:)] [:)] [:)] [:)] [:)] [:)] [:)] [:)] [:)] [:)] [:)] [:)] [:)] [:)] [:)] [:)] [:)] [:)] [:)] [:)]

 54. jaguar0506 says:

  aici fiecare cu parerea lui.nici eu nu lam vazut p Dumnezeu sau p Iisus da asta nu insemna nu cred in ei.is 10 porunci.mai putine decat regulile de circulatie.si p alea inceram sau nu le incalcam.macar astea 10 porunci sa fie mari si sfinte.mam nascut ortodx si asa voi si muri da am citit niste comenturi chiar scrise fara cap.dak nu credeti in Dumnezeu mergeti si postativa parerea intrun site d atei nu aici.si cand merg intro biserica ortodoxa nu merg sa ma inchin la o icoana sau la o cruce.pt ca si Iisus merge intrun loc cult sau intro biserica si s ruga.ca doar nu iau o icoana din biserica o pun in fata mea si ma rog la ea.ii casa Domnului.as mai avea multe de spus tinand cont d cate s intampla in ziua d zi cu zi peste tot in lume.si asta vad toti da cu toate astea continuam sa ignoram ca Dumnezeu exista.ne intoarcem fata d la eld multe ori si cu toate astea el ne ajuta.multumitii in primu rand pentru sanatatea voastra si celor din jur.si asta ar trebui sa va ajunga

 55. ghica liviu marian says:

  incerc sa le invat si eu

 56. ramona says:

  [:x] [>:d<] [[-O<] [O:-)]

 57. eu says:

  doamne fereste, ce om inconstient, sa vezi ce-ati va da el

 58. roxy says:

  [O:-)] [:-o] [[-O<] [:-/] [=d>] [:-?] [:)] [O:-)]

 59. madalin says:

  respecta cele 10 porunci

 60. petre ioana says:

  [:-s] [:-s] [:-s] [:-s] [>javascript:inserttext(‘[:-&]‘);:)] [:))] [:-o] javascript:inserttext(‘[>:)]‘); [<:-p] [<:-p]

 61. mihaela says:

  [:x] [:x] [:x] [:d] [:d] [:d] [=d>] [=d>] [=d>] [>:d<] [>:d<] [>:d<]

 62. andreea says:

  asa sa faceti va rog pt ca trebuie….

 63. andreea says:

  asa sa faceti va rog pt ca trebuie….

 64. arminda says:

  [=d>]

 65. alexandrutza says:

  [:x] [:x] [:x] [:x] [:x] [:x] [:x] [:x] [:d] [<:-p] [:-g]

 66. cornelius says:

  Mat 5;21. Ati auzit ca s-a zis celor din vechime: "Sa nu ucizi; oricine va ucide va cadea sub pedeapsa judecatii."

  22. Dar Eu va spun ca oricine se manie pe fratele sau va cadea sub pedeapsa judecatii; si oricine va zice fratelui sau: "Prostule!" va cadea sub pedeapsa Soborului; iar oricine-i va zice: "Nebunule!" va cadea sub pedeapsa focului gheenei.

  Chiar daca nu ucizi dar numesti pe fratele tau Nebunule ….TOT IN IAD AI SA AJUNGI……

  Mat 5;27. Ati auzit ca s-a zis celor din vechime: "Sa nu preacurvesti."

  28. Dar Eu va spun ca oricine se uita la o femeie ca s-o pofteasca, a si preacurvit cu ea in inima lui.

  Chiar daca nu curvesti dar poftesti in inima ta femeile……TOT IN IAD AI SA AJUNGI….

  Mat 5;43. Ati auzit ca s-a zis: "Sa iubesti pe aproapele tau si sa urasti pe vrajmasul tau."

  44. Dar Eu va spun: iubiti pe vrajmasii vostri, binecuvantati pe cei ce va blestema, faceti bine celor ce va urasc si rugati-va pentru cei ce va asupresc si va prigonesc,

  Chiar daca iti iubesti frati de credinta dar urasti pe ceilalti……TO IN IAD AI SA AJUNGI….

  Cele 10 porunci au fost lasate pr poporul evreu iar pt neamuri este EVANGHELIA….iar in evanghelie gasim poruncile la un nivel mai superior celor de pe piatra…..
  MAI DUMNEZEIESC ESTE SA SCRII PE INIMA DECAT PE PIATRA….

 67. cornelius says:

  Mat 5;21. Ati auzit ca s-a zis celor din vechime: "Sa nu ucizi; oricine va ucide va cadea sub pedeapsa judecatii."

  22. Dar Eu va spun ca oricine se manie pe fratele sau va cadea sub pedeapsa judecatii; si oricine va zice fratelui sau: "Prostule!" va cadea sub pedeapsa Soborului; iar oricine-i va zice: "Nebunule!" va cadea sub pedeapsa focului gheenei.

  Chiar daca nu ucizi dar numesti pe fratele tau Nebunule ….TOT IN IAD AI SA AJUNGI……

  Mat 5;27. Ati auzit ca s-a zis celor din vechime: "Sa nu preacurvesti."

  28. Dar Eu va spun ca oricine se uita la o femeie ca s-o pofteasca, a si preacurvit cu ea in inima lui.

  Chiar daca nu curvesti dar poftesti in inima ta femeile……TOT IN IAD AI SA AJUNGI….

  Mat 5;43. Ati auzit ca s-a zis: "Sa iubesti pe aproapele tau si sa urasti pe vrajmasul tau."

  44. Dar Eu va spun: iubiti pe vrajmasii vostri, binecuvantati pe cei ce va blestema, faceti bine celor ce va urasc si rugati-va pentru cei ce va asupresc si va prigonesc,

  Chiar daca iti iubesti frati de credinta dar urasti pe ceilalti……TO IN IAD AI SA AJUNGI….

  Cele 10 porunci au fost lasate pr poporul evreu iar pt neamuri este EVANGHELIA….iar in evanghelie gasim poruncile la un nivel mai superior celor de pe piatra…..
  MAI DUMNEZEIESC ESTE SA SCRII PE INIMA DECAT PE PIATRA….

Lasa un comentariu