Rugaciunea inimii

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

41403 rugaciune Rugaciunea inimii

Majoritatea oamenilor cand trec prin dreptul unei biserici au obiceiul sa isi faca semnul crucii, fie ca in acel moment se gandesc la cele sfinte ori au alte preocupari mai interesante, cum ar fi o conversatie telefonica.
Pentru ca mintea sa iti stea un timp mai indelungat la rugaciune, este nevoie de multa practica, asa cum un exercitiu de durata este recomandat in cazul oricarei activitati care necesita perfectionare.
Deoarece un domeniu nou se asimileaza treptat si taina rugaciunii trebuie sa debuteze cu ceva usor de retinut. In acest sens va propun sa repetam impreuna Rugaciunea inimii sau a mintii, adresata lui Iisus Hristos.
Desi rugaciunea este formata practic doar dintr-o fraza, credinciosii care si-au insusit-o si o repeta sarguincios au ajuns prin exercitiu zilnic sa o rosteasca din memorie, dar sa o pronunte din inima.
Aceasta scurta rugaciune suna astfel si se rosteste in doi timpi:
Doamne Iisuse Hristoase, Fiul Lui Dumnezeu,
Miluieste-ma pe mine, pacatosul.
Primul vers se rosteste dupa ce tragi adanc aer in piept, iar a doua parte se pronunta in timp ce expiri. Daca in primul vers recunoastem esenta divina a lui Iisus, in cea de-a doua parte omul isi recunoaste in umilinta sa conditia perisabila in lume, dar si natura lui pacatoasa. Cu totii cerem indurare de la Dumnezeu, insa pentru ca rugaciunile noastre sa ajunga la Tatal Creator, mai intai trebuie sa ne adresam Fiului.
Rostind din inima rugaciunea lui Iisus, incet-incet ajungem sa ne hranim sufletul care este de esenta divina. Acest lucru este primordial pentru partea nevazuta a fiintei noastre care anima trupul pe durata calatoriei pe Pamant, deoarece sufletul pleaca la Creator cand isi termina misiunea in lume, pe cand invelisul sau se transforma la sfarsitul vietii fizice in tarana din care s-a nascut.

inele de logodna
Google-Translate-Romanian to En Google-Translate-Romanian to French Google-Translate-Romanian to German Google-Translate-Romanian to Italian Google-Translate-Romanian to Spanish Google-Translate-Romanian to PT
Powered by

Autor:


Pentru probleme tehnice folositi pagina de

Lasa un comentariu