Maxime pentru suflet

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

39813 hugo Maxime pentru suflet

Autori de romane, filosofi si alti oameni de cultura si-au pus cugetul in slujba intregii omeniri. Ei au lasat urmasilor lucrari de valoare, iar indemnurile lor pozitive sunt apreciate si astazi, la cateva secole distanta.
Alfred Polgar spunea candva ca “cel ce stie sa traiasca, traieste vara atat de intens, incat ii tine de cald si iarna.”
Cand iti permite timpul sa iei o gustare apetisanta, chiar daca nu ai mancat mult din preparatul respectiv, faptul ca te-ai infruptat diin el iti da o senzatie de satisfactie si satietate. Luand viata asa cum este si bucurandu-ne de fiecare experienta culinara pe care ne-o ofera ea, putem spune ca suntem mai mult decat hraniti chiar si dupa o simpla gustare.
Cand apreciezi din plin o discutie amicala, inima se umple de prietenie si pentru zilele urmatoare.
De aceea este bine sa iti faci timp atat pentru o gustare, cat si pentru un prieten, sau sa le combini pe cele doua pentru a gusta cateva din placerile vietii.
“Nu imitati nimic si pe nimeni. Un leu care copiaza un leu devine o maimuta”, ne atrage atentia marele scriitor francez Victor Hugo si are dreptate.
De aceea iti spun sa fii unic In ceea ce faci si sa lasi plagiatul, copiatul altora mai buni decat tine. De ce crezi ca tu nu poti face nimic original si ii copiezi pe ceilalti in loc sa le starnesti admiratia prin propria creatie? In ce directie ar avansa omenirea daca toata originalitatea ar disparea si ar fi inlocuita de imitatie?

Daca te gandesti simultan la toti pasii pe care trebuie sa ii faci, atunci in mod cert te vei descuraja.
Insa, daca vrei sa duci la bun sfarsit un proiect important, ia-o pas cu pas si vei reusi. Cel putin asa ne sfatuieste Marcel Jouhandeau.
Ne cerem noua adesea sa facem multe intr-un timp rapid. Suntem atat de exigenti, iar presiunea este atat de putenica, incat ne descurajam si ne imobilizam, in ciuda vointei de a avansa.
Ganditi-va ca toate obiectivele nu sunt altceva decat mici pasi care, o data parcursi etapa cu etapa formeaza un tot unitar. Asa ca lasati descurajarea deoparte si prin implicarea activa in realizarea lor, toate obiectivele sunt viabile.
Sfat: Nu te grabi niciodata sa treci la pasul urmator pana nu il faci bine pe actualul. Si nici nu te angaja in mai multe activitati deodata pentru ca tot ce-i mult este si superficial.

inele de logodna
Google-Translate-Romanian to En Google-Translate-Romanian to French Google-Translate-Romanian to German Google-Translate-Romanian to Italian Google-Translate-Romanian to Spanish Google-Translate-Romanian to PT
Powered by

Autor:


Pentru probleme tehnice folositi pagina de

Lasa un comentariu