Cuvinte frumoase, cuvinte magice adresate copiilor

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (5 votes cast)

68281 cuvinte frumoase Cuvinte frumoase, cuvinte magice adresate copiilor

Atunci cand o femeie devine mama sentimentele care o incearca nu pot fi exprimate in cuvinte. Legatura care se formeaza la san, in timpul orelor de veghe sau pe parcursul jocului devine din ce in ce mai puternica pe masura ce copilul creste.
Pentru o mama nimic nu este mai important decat sa aiba un copil sanatos. Pentru ca acest lucru sa fie posibil, este nevoie sa ii creeze un mediu de viata propice, sa ii ofere o familie unita, siguranta, afectiune si multa dragoste. Dojenile aspre, criticile dure, vorbele urate si deocheate trebuie sa lipseasca cu desavarsire din camin. Chiar daca intre parinti exista cateodata certuri, copilul va fi protejat de aceste neintelegeri in familie. Scutindu-l de griji inutile, de scandal si vorbe grele, un micut firav si sensibil va creste intr-un mediu stabil si va deveni un adult integru candva in viitor.
Invata sa ii spui zilnic copilului tau doua cuvinte magice: “Te iubesc”, dar imbogateste-ti vocabularul cu indemnuri, cuvinte de incurajare cum ar fi bravo, foarte bine, poti sa faci asta, esti cel mai bun, esti campionul inimii mele etc, atunci cand face un lucru pozitiv sau sustine un test. Aceste incurajari constante maresc increderea si respectul de sine al oricarui copil aflat in formare si totodata il invata sa nu fuga de competitie si de responsabilitate.
Tot pentru binele copilului tau, spune-i ca nimic din ceea ce primeste nu este gratis, de aceea are datoria sa spuna “Multumesc” cand I se ofera ceva, iar cand greseste fata de cineva important este sa rosteasca din toata inima, cu multa sinceritate: Iarta-ma! De asemenea daca face o greseala nu il pedepsi cu o palma, ci asigura-te ca a invatat din greseli, iar pe viitor nu va mai repeta aceleasi erori.
Sunt reguli simple si usor de urmat pentru orice mama care vrea sa aiba un copil sanatos la trup, la minte si la suflet. Totul depinde numai de tine, sa ii insuflii la timp adevaratele valori morale care sa il insoteasca pe tot parcursul vietii sale.

Cuvinte frumoase, cuvinte magice adresate copiilor, 4.0 out of 5 based on 5 ratings
inele de logodna
Google-Translate-Romanian to En Google-Translate-Romanian to French Google-Translate-Romanian to German Google-Translate-Romanian to Italian Google-Translate-Romanian to Spanish Google-Translate-Romanian to PT
Powered by

Autor:


Pentru probleme tehnice folositi pagina de

Lasa un comentariu