De ce transpiram?

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

37737 transpiratie De ce transpiram?

Stim ca fiecare organism contine apa si stim ca in sezonul estival corpurile “se umezesc” mai mult sau mai putin. La fel se intampla dupa o cursa sportiva, dar si dupa un pahar de vin sau o cafea.
Si dupa un interviu stresant candidatul asuda deoarece creierul declanseaza hormoni de stres. Ne-am dori ca glandele sudoripare sa nu existe atunci cand transpiratia ne pune in diferite situatii jenante, dar trebuie sa ne dam seama ca ele sunt si utile.
Haideti sa ne gandim ca petele de transpiratie sunt astazi un obstacol social, dar inainte de a fi ceva jenant, transpiratia i-a ajutat pe stramosii nostri sa supravietuiasca pe pajistile africane.
Insa nu doar climatul cald ne face sa transpiram, ci orice activitate intensa sau stresanta din viata noastra.
Oricum, transpiratia nu are miros, numai ca, ea se amesteca cu bacterii deoarece noi oamenii gazduim glande sudoripare apocrine care secreta o subsanta uleioasa. Sudoarea filtrata din sange se combina cu bacteriile si alte mirosuri picante provenite de la alimentele consumate (exemplu – usturoiul). Cam asa se formeaza transpiratia cu miros neplacut pe care incercam sa o tinem la distanta.
Cum ne ferim de ea? Mai intai tineti cont de igiena zilnica, bazata pe apa, sapun si antiperspirant. Apoi tineti cont de alimentele pe care le consumati si hidratati-va bine.
Atentie insa daca va treziti dimineata lac de sudoare. Este posibil sa aveti probleme cu tiroida sau suprarenalele, asta in caz ca nu consumati anumite substante antidepresive care va face sa transpirati abundent.
Oricum, o vizita la medic nu strica niciodata. In acest fel dscoperiti orice afectiune posibila, va tratati si apoi aveti un somn linistit si …mai uscat.

inele de logodna
Google-Translate-Romanian to En Google-Translate-Romanian to French Google-Translate-Romanian to German Google-Translate-Romanian to Italian Google-Translate-Romanian to Spanish Google-Translate-Romanian to PT
Powered by

Autor:


Pentru probleme tehnice folositi pagina de

Lasa un comentariu